Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Ad Bibendum

Ad Bibendum

De pioniers van de Nieuwe Wereld

Alles begon met de broers Johan en Björn Monard. Zij komen uit een echte wijnfamilie. Hun vader Justin richtte de wijnzaak Monard Pro Vino op, vooral gericht op Franse wijnen.

Johan en Björn werden al van in hun jeugd mee in het wijnbad getrokken. Maar ze zagen de wijnwereld veranderen en raakten geïnteresseerd in de wijnen van de Nieuwe Wereld. Beide broers waagden in 1997 de sprong om een eigen wijnimportzaak uit de grond te stampen, gericht op die nieuwe, niet-Europese wijnlanden.

Ze waren daarmee echte pioniers, Ad Bibendum liet ons land als eerste kennismaken met wijnen en domeinen waarvan niemand in ons land had gehoord. Maar net daardoor maakten de broers Monard het verschil, en de groei ging zeer snel. Eens een stevige basis in de Nieuwe Wereld was gelegd, breidden ze hun catalogus verder uit met de nieuwe wijnlanden van Europa.

In 2022 verkocht Johan Monard zijn aandeel in Ad Bibendum aan zijn broer Björn. Vervolgens kwam hun zus Birgit aan boord: zij had de invoerzaak Monard Pro Vino van hun vader verdergezet. Op die manier kreeg Ad Bibendum er een sterke catalogus van Franse wijnen bij.

Ad Bibendum behoort vandaag bij de grote wijninvoerders van dit land, met een stock van 1 miljoen flessen en een degustatieruimte waar permanent 50 flessen te proeven zijn.

Ad Bibendum heeft ook een wijnwinkel in Antwerpen en in Gent (zie onder de rubriek "Wijnrestaurants/bars/winkels").Gegevens
Ad Bibendum
Alfajetlaan 2220
3800 Sint-Truiden
011/26.27.65
info@adbibendum.be
www.adbibendum.be