Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Wijnhuis Vanden Bulcke

Wijnhuis Vanden Bulcke

Nieuwe dynamiek na een halve eeuw ervaring

Wijnhuis Vanden Bulcke heeft ruim een halve eeuw ervaring met de import en distributie van wijnen. Met sommige wijndomeinen werkt het al meer dan 40 jaar samen. 

Maar bij gebrek aan opvolging werd het wijnhuis overgenomen door een van de meest fanatieke wijnliefhebbers die u ooit bent tegengekomen: Rik Balcaen. Met een professionele achtergrond in de voedingswereld, en een indrukwekkende wijnkennis en privé-wijnkelder, zag hij de kans om van de grootste passie in zijn leven zijn beroep te maken. Meteen waaide er een nieuwe wind doorheen dit traditionele wijnhuis. Zonder evenwel de bestaande kennis en ervaring overboord te gooien.

Rik Balcaen zorgde ervoor dat het assortiment vandaag opnieuw hoogst actueel is. Wijnen worden geselecteerd in de drie grote wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje, samen goed voor meer dan de helft van de wereldproductie. Boeiende aanvullingen komen uit onder meer Oostenrijk, Duitsland, Portugal, Chili en Argentinë. Daarbij is Balcaen steeds op zoek naar authentieke lokale druivenrassen, en kleine tot middelgrote familiale domeinen die zo natuurlijk mogelijk werken. Wat zich bij sommige vertaalt in wijnen met een biologisch of biodynamisch wijnlabel.

Wijnhuis Vanden Bulcke biedt ook een mooie selectie van schuimwijnen en champagnes, porto van Quinta do Noval, sterke dranken (gin, whisky, cognac, …), olie & wijnazijn en goede wijnglazen.

Zoekt u een wijn om te combineren met een gerecht of een speciale gelegenheid? Laat Rik Balcaen u adviseren: hij kan dat als geen ander. Wijnhuis Vanden Bulcke heeft trouwens een sterke reputatie voor uiterst verzorgde geschenkverpakkingen. Een grote gratis parking is een extra troef voor de particuliere en professionele klanten.

Wijnhuis Vanden Bulcke heeft ook een vestiging in: Brouwersstraat 32 in 2940 Stabroek (tel. 03/568.07.16).Gegevens
Wijnhuis Vanden Bulcke
Hugo Verrieststraat 96
8800 Roeselare
tel. 051/22.47.55
info@wijnhuisvandenbulcke.be
www.wijnhuisvandenbulcke.be