Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Dulst Wijn met Advies

Dulst Wijn met Advies

Een neus voor kwaliteit tegen scherpe prijzen

Marc Dulst is een gediplomeerd wijnadviseur en een echte wijnfanaat. Samen met zijn echtgenote Fabienne Rans leidt hij de invoerzaak die hij oprichtte in 1993 en die zijn naam draagt.

De permanente voorraad van zo'n tachtigduizend flessen bevindt zich in een ondergrondse wijnkelder van 1.500 vierkante meter, waar de temperatuur ideaal is voor de bewaring van wijn. Dulst biedt een volledig gamma aan, van de betere landwijnen tot de top van de grands crus classés. De wijnlanden waarin Dulst zich gespecialiseerd heeft, zijn Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk. Naast wijn is er ook een uitgebreid gamma van sherry, vintage port, malt whisky, cognac, jenever enz.

Boven de wijnkelder bevindt zich een grote moderne wijnwinkel, waar je via het scannen van een QR-code meteen alle details van elke fles kan raadplegen op je smartphone. Via een glaspartij heb je bovendien een spectaculair zicht op de wijnkelder. Er staan ook altijd flessen open voor degustatie en er liggen talrijke wijnmagazines ter beschikking voor de liefhebber.

Marc Dulst is ook de uitvinder van een ingenieus toestel om geopende wijnflessen te beschermen tegen oxidatie: de Qivino. Hij nam daarvoor het departement Chemie van de Katholieke Universiteit van Leuven onder de arm, èn het Instituut voor Innovatie, Wetenschap en Technologie van de Vlaamse overheid. Er werd een speciaal mengsel van edelgassen ontwikkeld, dat je via het toestel in de geopende wijnfles injecteert, waardoor de wijn afgesloten wordt van zuurstof en dus niet kan oxideren. Uitvoerige tests aan de faculteit oenologie van de Universiteit van Bordeaux wezen uit dat er geen verschil is tussen wijn uit een pas geopende fles en dezelfde wijn die sinds drie dagen beschermd wordt door Qivino.

Daarnaast heeft Marc Dulst, samen met informaticastudenten, een applicatie ontwikkeld om uw smaakprofiel te bepalen en u vervolgens wijnen voor te stellen op basis van dat profiel. U kunt zich registreren op  www.mijnsmaakprofiel.be.Gegevens
Dulst Wijn met Advies
Bierbeekstraat 21
3052 Blanden
tel. 016/40.10.28
wijnen@dulst.be
www.dulst.be