Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Châteaux Vini

Châteaux Vini

Een passie voor Frankrijk en Italië

Vroeger had Bart Rogiers een restaurant in Asse. Het was klein en eenvoudig, maar je kon er lekker eten. En vooral: je kon er prima wijn drinken. Want toen had Bart Rogiers al duidelijk een grote liefde voor wijn.

Het was dan ook geen verrassing dat Bart wijnen begon in te voeren. Terwijl hij nog zijn restaurant had, stampte hij een eigen invoerzaak uit de grond, die zich aanvankelijk vooral op Franse wijnen en nadien ook op Italiaanse wijnen toelegde.

Uiteindelijk volgde hij zijn hart: hij sloot zijn restaurant en richt zich nu volledig op wijn. Door de naam "Châteaux Vini" toont hij welke wijnlanden hem het meest bekoren: Frankrijk en Italië. Dat was zo van bij het begin, en dat is altijd zo gebleven.

Bart spant er zich ook voor in om speciale, exclusieve wijnen te hebben. Zo verdeelt hij in België de wijnen van het Italiaanse domein van de voormalige popster Sting, en de wijnen van de bekende VLD-politicus Karel De Gucht.

In 2017 nam Bart Rogiers de invoerzaak Cooreman over, gekend om zijn specialisatie in Franse wijnen. Hij integreerde die in Châteaux Vini, zodat hij nu een nog sterker gamma kan aanbieden. Op die manier is Châteaux Vini een toonaangevende importeur voor de wijnliefhebber en de horeca geworden. Niet slecht voor iemand die zelf als wijnliefhebber met een klein restaurant begon.

 Gegevens
Châteaux Vini
Industrielaan 36
1740 Ternat
tel. 02/466.72.17 of 0476/58.02.35
bart.rogiers@telenet.be
www.chxvini.be/nl