Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Een satire over de hedendaagse foodcultus

wijnnieuws

Een satire over de hedendaagse foodcultus

Bruno Vanspauwen, eigenaar van deze website en ook wijnschrijver en culinair recensent voor De Standaard, heeft een boek uit over de wereld van de gastronomie en de wijn. Hieronder lees je de korte samenvatting.
 

Vier vrienden besluiten rond de eeuwwisseling om het geld, dat ze in hun leven verdiend hebben, te verbrassen aan de meest exquise spijzen en dranken. Ze vertrekken op een "nooit eindigende queeste naar nieuwe smaaksensaties". Net op dat ogenblik wordt de almacht van de Franse gastronomie doorbroken door een opeenvolging van nieuwe culinaire hypes en trends.

Zo reizen ze doorheen twee decennia van culinaire geschiedenis, waarin ze de meest kleurrijke personages ontmoeten, eindeloos mijmeren over de juiste cuisson en ideale combinatie, en obsessief op zoek gaan naar de nieuwste culinaire kick.

Lekker beschrijft op amusante wijze de opkomst van een foodcultus waarbij eten niet meer dient om ons te voeden maar ons te entertainen. En passant schotelt Vanspauwen de lezer smakelijke wetenswaardigheden voor over ingrediënten, gerechten, koks, wijnen en tafelmanieren.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in alle boekhandels en op bol.com


Justin Onclin, voorzitter Gault&Millau Benelux: "Bruno Vanspauwen heeft de gave om cassant te zijn en tegelijk beleefd te blijven. Maar als het goed is, zegt hij het ook."


Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, Hertog Jan Restaurant Groep: "Waar Bruno verschijnt, worden messen geslepen en bloemen gegooid. Af en toe komt ook de bloempot mee."

 


 

 

 
toegevoegd op 07.11.2022