Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder De Coninck Wine

De Coninck Wine

Vier generaties respect en liefde voor grote wijnen


Zo'n lange en rijke geschiedenis is zeldzaam onder wijninvoerders.

Deze invoerzaak werd in 1886 opgericht in Brussel door Louis De Coninck. Na zijn overlijden in 1928 nemen zijn twee zonen de zaak over. In 1977 neemt Patrick De Coninck - de derde generatie - het roer over. Onder zijn bewind wordt er nog meer dan vroeger gemikt op het topsegment en wordt de kwaliteit van de geselecteerde wijnen verder opgevoerd. In 1995 is de vierde generatie aan zet, vertegenwoordigd door Jean-Gabriel De Coninck. Het is een familiale geschiedenis die doet denken aan die van een wijndomein. Ze typeert de liefde van deze familie voor wijn, die al meer dan 130 jaar duurt.

Het verwondert dan ook niet dat de familie in 1990 zelf een wijndomein overneemt: Château Martet in Bordeaux. En in 2001 creëert ze ook in Frankrijk een vennootschap, gericht op de distributie van grote bordeauxwijnen.

De liefde voor wijn spreekt eveneens uit de catalogus: het is een indrukwekkende lijst van grote namen als Louis Roederer uit Champagne, Drouhin, Faiveley en Fontaine-Gagnard uit Bourgogne, Hugel uit de Elzas, Jaboulet Ainé uit de Rhônevallei, Jean-Michel Cazes en AXA Millésimes uit Bordeaux, Didier Dagueneau en Filliatreau uit de Loire, Domaine de Trévallon, Château Simone en Château de Pibarnon uit de Provence, Domaine Peyre-Rose en Mas Daumas Gassac uit Languedoc, Remelluri uit Rioja, Telmo Rodriguez uit Spanje, Antinori uit Italië, Ramos Pinto uit Portugal ... Ook de sterke collectie spirits (cognac, armagnac, whisky, eau-de-vie) springt in het oog.

Daarnaast werd de aanwezigheid in en rond Brussel uitgebreid, met liefst vier winkels naast het hoofdkwartier in Waterloo (zie hieronder), en een aantal Wine Corners op diverse plaatsen zoals de boekhandel Filigranes in Brussel en de voedingswinkel Foodie's in Waterloo. Minder bekend is dat De Coninck Wine liefst 60% van zijn omzet in Vlaanderen realiseert, hoofdzakelijk via restaurants (waaronder meerdere sterrenzaken), wijnshops en groothandels.

Eigen winkels

WATERLOO: Brusselsesteenweg 37, tel. 02/353.07.65, waterloo@deconinckwine.com

SINT-PIETERS-WOLUWE: Orbanlaan 3, tel. 02/772.40.65, orban@deconinckwine.com

UKKEL: Vanderkinderestraat 376, tel. 02/345.44.65, uccle@deconinckwine.com

ELSENE: Waaglaan 1, tel. 02/640.44.65, ixelles@deconinckwine.com

WEMMEL: Commandant J. De Blockplein 21, tel. 02/460.44.65, wemmel@deconinckwine.comGegevens
De Coninck Wine
Brusselsesteenweg 37
1410 Waterloo
tel. 02 353 07 65
info@deconinckwine.com
www.deconinckwine.com