Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Start2Taste

Start2Taste

Altijd op zoek naar nieuwe smaken

Er zijn vele wijninvoerders die zich richten op één of meerdere landen. Maar geografische grenzen zijn aan Dimitri Bonte niet besteed. En evenmin wil hij jarenlang teren op dezelfde catalogus. Passie en nieuwsgierigheid zijn de drijvende kracht achter zijn invoerzaak Start2Taste. Altijd zijn hij, zijn vrouw Olga en zijn medewerker Hans Tack op zoek naar nieuwe smaken, anders dan de vorige die ze proefden.  

Op die manier hebben ze de wijngaarden van Rusland ontdekt. En zijn ze er als eerste en enige invoerder in geslaagd om Russische wijnen naar ons land te brengen. Die durf en lef typeren hen, en zorgen ervoor dat ze de nieuwste grote wijnrevolutie van Europa zelf kunnen meemaken: die in het zuiden van Rusland, waar alle wijnstokken uit de vroegere Sovjet-Unie werden uitgerukt en vervangen door nieuwe. En waar Franse oenologen ingehuurd werden om de kwaliteit van de wijnen meteen op het West-Europese niveau te brengen. Maar ook in andere landen zijn deze onvermoeibare wijnfanaten actief. Grenzen houden hen niet tegen om overal wijnen te ontdekken die aan hun kwaliteitscriteria voldoen.

Dimitri Bonte, geboren in 1978, is al 20 jaar professioneel actief in de wijnwereld. Hij bezit het diploma van sommelier en volgde ook de veeleisende opleiding van het WSET (Wine and Spirit Education Trust). Met die basiskennis op zak heeft hij vervolgens vooral zijn hart en temperament gevolgd: die van de eeuwige zoeker. Omdat, zo zegt hij, er duizenden wijnhandelaars zijn die beweren dat ze de beste wijnen hebben, maar ik wil het verschil maken, ik wil de enige wijnkunstenaar zijn, de "Recommendeur".

Die ambitie heeft gewerkt. Start2Taste levert vandaag aan vele restaurants, met of zonder sterren, en aan particulieren die zich evenmin tevreden stellen met het zoveelste gelijkaardige aanbod.

De winkel van Start2Taste is open op donderdag en vrijdag van 15 tot 18 uur, en op zaterdag van 11 tot 16 u. Andere dagen zijn mogelijk op afspraak.Gegevens
Start2Taste
Roterijstraat 138
8790 Waregem
tel. 056/608 605 - 0476/41 77 41
info@start2taste.be
www.start2taste.be