Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Lentedegustatie en wine tasting dinner bij La Durée (2 sterren)

21 april 2024

Lentedegustatie en wine tasting dinner bij La Durée (2 sterren)


Beste Klant,

Beste Wijnliefhebber,

 

In het weekend van 20 & 21 april kan u in Roeselare nieuwe wijndomeinen en seizoenklassiekers proeven tijdens onze lente-degustatie.

Bij die gelegenheid organiseren wij een uniek Wine Tasting Dinner,  in samenwerking met Restaurant La Durée op zondagavond 21 april

 Angelo Rosseel en zijn team brengen een stabiele en onderbouwde  keuken.

Creatieve gerechten die mooi in balans zijn door het gebruik van enkel topproducten, afgewerkt met een hedendaagse twist.

Restaurant La Durée werd door Michelin in 2012 bekroond met een tweede ster en wist dit succes tot op vandaag te blijven verzekeren.

Het lente menu voor die avond ziet er als volgt uit :

APERO

Assortiment van 3 verzorgde hapjes

TONIJN

“ Balfuego “ tonijn, radijs, venkel, agrumes

ASPERGE

Witte regionale asperge, rode pompelmoes, noordzeekrab

CATCH OF THE DAY

Catch of the day, jonge bloemkool, dragon, béarnaise van langoustine

COQUELET

Coquelet de Bresse, morilles, groene primeurs

KAAS

Bordje met 3 mooi gerijpte hoevekaasjes

RABARBER

Jonge rabarber, wilde zuring, aardbei

KOFFIE

Koffie en thee met mignardises

 

Een aantal wijndomeinen zullen persoonlijk hun wijnen aan tafel voorstellen :

 

                - Château Astros uit de Provence

                - d’Hellekapelle : fijne en originele wijnen uit Heuvelland

                  - Conde de Vimioso :   gastronomische wijnen uit Tejo (Portugal)

                  - Barão do Hospital : Alvarinho uit Vinhos Verdes (noordwesten Portugal)

                  - Domaine de Poulvarel uit Costières de Nîmes

                  - Tomàs Cusiné : topwijnmaker uit Costers del Segre (Catalonië)

 

Deze selectie wordt nog aangevuld met andere topwijnen uit ons assortiment, die perfect passen bij de fijne lentekeuken van Angelo Rosseel.

                               

Door een gemeenschappelijke inspanning van Restaurant La Durée en Wijnhuis Vanden Bulcke blijft de prijs voor dit 6-gangenmenu beperkt tot 185 Euro pp all-in van het aperitief tot de koffie.

Bij de vorige edities was het restaurant op geen tijd volgeboekt. Tijdig reserveren is dan ook de boodschap.

 

Reserveer hiervoor rechtstreeks bij La Durée per mail op  resto@laduree.be 

Indien er nog plaats beschikbaar is zal La Durée dat aan u bevestigen met de vraag om pas dan het volledige bedrag voor uw tafel over te schrijven.

 

Deuren open om 19 uur.  Aanvang om 19u15 stipt.

 

Uiteraard kan u de wijnen van de domeinen nog uitgebreider proeven tijdens de lentedegustatie in onze kelders te Roeselare op Zaterdag 20 & zondag 21 april.

Ook daarvoor kan u nu reeds uw degustatietafel reserveren via  www.wijnhuisvandenbulcke.be

 

Wij hopen u bij deze gelegenheden te mogen ontmoeten.

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Rik Balcaen

Namens het ganse team van Wijnhuis Vanden Bulcke

 

 





Invoerder
Wijnhuis Vanden Bulcke
Hugo Verrieststraat 96
8800 Roeselare
tel. 051/22.47.55
info@wijnhuisvandenbulcke.be
www.wijnhuisvandenbulcke.be

 



Zoek



2024