Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Crombé Wines

Crombé Wines

128 jaar jong

Je komt het niet vaak tegen: een wijninvoerzaak met meer dan een eeuw geschiedenis, en toch nog helemaal mee met alle nieuwste ontwikkelingen in de wijnwereld.

In 1894 begon Gilbert Crombé als wijninvoerder in Zottegem, hij gaf meteen blijk van een bijzondere neus en feeling voor wat echt goed is, en heeft die genen aan de vier generaties na hem doorgegeven. Vandaag leidt de 59-jarige Philip Crombé het familiebedrijf, samen met een jonge twintiger, Margaux Vanhalst, dochter van de succesvolle ondernemer Pascal Vanhalst die mede-aandeelhouder is geworden. Alweer vanuit de visie van Crombé dat een wijnbedrijf een mix moet zijn van ervaring en vernieuwing.

Het assortiment van Crombé Wines getuigt ook van die mix. Je vindt er zowel gevestigde namen uit Bordeaux en Bourgogne als nieuwe jonge revolutionairen van de natuurlijke wijnen. Van de grote passie voor Franse champagnes van Philip Crombé gaat het naar onverwachtse ontdekkingen van Gianluca Di Tarranto, ex-sommelier van The Jane en Beste Sommelier van België in 2019. Grote Europese wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje zijn vertegenwoordigd, maar net zo goed Noord- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Gilbert Crombé zou fier zijn dat zijn nakomelingen zijn levenswerk al zo lang hebben verder gezet, en vooral: dat zij de vinger aan de pols bleven houden van een wijnwereld die voortdurend verandert.

De winkel van Crombé Wines is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 9 tot 12.30 u. en van 13.30 tot 18.30 u. (zaterdag tot 18 u.)


 Gegevens
Crombé Wines
Doenaertstraat 20
8510 Kortrijk (Marke)
056/21.19.87
bestel@crombewines.com
www.crombewines.com