Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Topwijn in Priorat: 1 magnum gratis bij aankoop van 12 flessen

31 januari 2022

Topwijn in Priorat: 1 magnum gratis bij aankoop van 12 flessen


Xavi heeft zijn roots in de Priorat. Zijn grootvader was Joan Giné, president van de coöperatieve van Falset in de jaren 50 en 60. Hij was ook oprichter van de eerste oenologische school van Catalunya, in Falset. Zijn vader is op zijn beurt voorzitter geweest van de regio Priorat in de Generalitat de Catalunya. Xavi is dus een geboren en getogen 'Prioratí'.

Xavi was net afgestudeerd toen wij met hem zijn beginnen werken in 1995 en maakte wijnen op zeer kleine schaal met de hulp van de plaatselijke coöperatieve in Gratallops. En ik verkocht toen nog op zeer kleine schaal, dus dat ging goed samen! De eerste palet Giné Giné kwam dus naar België. Sindsdien zijn zij een vaste waarde in ons gamma.

Sinds een jaar of 10 zijn wij echter ook heel happy met zijn topwijn, dat is de Joan Giné, de naam van de wijn vanzelfsprekend als eerbetoon aan zijn grootvader.

Wij hebben nu net de 2015 binnen en Xavi was zo genereus om ons het aanbod te doen om een magnum te schenken bij aankoop van 12 flessen!


Deze 2015 heeft bovendien een superscore van 94/100 gekregen in Wine and Spirits!

 

We are very pleased to announce the October 2021 Wine and Spirits Magazine gave:

94 points – Joan Giné 2015 (red):

“A top selection from the Gine? family’s vineyards in Gratallops, this is mostly garnacha and carignan, with 15 percent provided by cabernet sauvignon and merlot. It ferments in French oak barrels, then ages in a mix of French and American oak barrels for 12 months. The fruit is robust enough that the oak aging refines the tannins without providing overt flavors. In fact, it’s fresh and open enough to serve with grilled swordfish and black-olive tapenade or, if you prefer, beef carpaccio rubbed with thyme. The red forest-berry flavors and raw meat notes provide highlights and depths to the structure of the wine, resonant and long.”
 

Koop hier uw 12 flessen Joan Giné 2015 en krijg er gratis een magnum Joan Giné 2015 bij ter waarde van 65 euro!

 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be