Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Unieke wijnen van Zuid-Afrika's cultwijnmaker

01 maart 2024

Unieke wijnen van Zuid-Afrika's cultwijnmaker


Treinspoor, “Running the Rail” 

Eben Sadie is ongetwijfeld Zuid-Afrika’s grootste cult-wijnmaker.
Wij zijn intussen aan onze 5e jaargang met hem bezig en sindsdien is onze bewondering voor de man en zijn wijnen alleen maar gegroeid.

Zijn signature-wines Palladius (Wit) en Columella (rood) zijn elk jaar bij de top van Zuid-Afrika. Ook dit jaar hebben ze beide weer de hoogste score gehaald tussen al de andere wijnmakers. Werkelijk verbluffend!

Zijn meest interessante projecten voor ons zijn echter vooral de Ouwe Wingerds series, waarin hij onovertrefbare witte en rode wijnen vinifieert die bovendien nog aan aantrekkelijke prijzen kunnen verkocht worden.
Voor hem steekt “Treinspoor” er boven uit. Dit is een cuvée gemaakt van oude stokken Tinta Barocca (“Barroca” in het Portugees). Eben vertelde ons dat hij deze wijn begon te maken toen hij de oude flessen van begin jaren 70 proefde van dezelfde wijngaard.

Wijnen van meer dan 40 jaar oud met een fantastische evolutie!

Sinds 2011 is Treinspoor dan ook jaarlijks één van onze meest succesvolle cuvées, waarvan we (gelukkig) ook de meeste kwantiteit kunnen verkopen.
Vanaf 2016 rijpte bij hem ook de idee om beperkt stock bij te houden om op die manier de wijnliefhebbers het werkelijke verouderings-potentieel te laten kennen van de Zuid-Afrikaanse Tinta Barocca.

Dit jaar heeft hij voor de beste klanten dan ook in beperkte mate eenverticale kist kunnen verkopen. Dus als u uw kans gemist heeft 8 jaar geleden, of u heeft zijn flessen al opgedronken, komt er nu een 2nd chance!
 
In deze kist “Running the Rail” vinden we 6 verschillende jaargangen van de Treinspoor, van 2016 tot en met 2021, telkens 1 fles.
 
Een unieke kist, waarvan er 12 zijn voor België.

KLIK HIER
 




Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 



Zoek



2024