Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Raúl Pérez: een van de allergrootste wijnmakers uit Spanje

15 oktober 2023

Raúl Pérez: een van de allergrootste wijnmakers uit Spanje


Raúl Pérez strikes again!
97/100 voor de Cepas Centenarias 2020!
En… 100/100 op komst¡

Wat een geluk dat we 20 jaar geleden Raúl Pérez tegen het lijf zijn gelopen in Valtuille de Abajo… Zijn naam en faam in de wijnwereld staan intussen ter hoogte van de allergrootsten uit Spanje.

Actief in het Atlantische deel van Spanje, van Galicia tot Bierzo, León en “tig” andere regio’s. Maar de rode draad doorheen zijn werk is steeds dat onmiskenbare Atlantische en Galicische karakter, die fluwelen handschoen die zijn wijnen zo kenmerkt. Dat aardse, die terroir-expressie, dat onmiskenbare karakter in alles wat hij maakt.

Met zijn familiedomein Castro Ventosa heeft hij alweer gescoord. 

Zij bezitten zowat 90% van de beste percelen rond het dorp Valtuille de Abajo. Raúl maakt hier zijn eigen Ultreia’s, altijd net ietsje steviger, het kleine project La Vizcaina samen met zijn neef, de meest economische én de wijnen van het familiedomein, waar het allemaal mee begon: Castro Ventosa. 
Voor mij persoonlijk mijn préférés, want altijd het meest evenwichtig en meest langlevendig. Dit zijn wijnen die zonder probleem 20 jaar of meer kunnen ouderen.

Hoofddruif is en blijft steeds de Mencía, die hij beheerst met een fantastische maîtrise. Om eerlijk te zijn, het is ook (naast de Garnacha) mijn favoriete druif uit Spanje. De meest volledige, de meest complexe.

Onlangs werden zowel de 2021 als de 2020 tegelijk gescoord. 2020 kwam naar voren als een krachtige jaargang en scoorde dan ook navenant.

Maar let op: de stijl blijft altijd Atlantisch en gefocust op elegantie. Dit is zonder twijfel de meest Bourgondische regio van Spanje.

Gelukkig werken wij al jarenlang samen, want intussen hebben wij in België het geluk om bijna 25% van de totale productie van Castro Ventosa te mogen verdelen.

 
En zijn topcuvée, de Cepas Centenarias heeft alweer een fantastische 97/100 gescoord. 

En nog beter : wij hopen voor 2024 de wijnen van zijn nieuwe project binnen te krijgen, waarmee hij, jawel, een 100/100 heeft gescoord.


KLIK HIER

Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2024