Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Topwijnen.be

Topwijnen.be

De naam komt overeen met de indrukwekkende catalogus

Was dit de eerste internetwijnhandel in België? Het is alvast geen toeval dat topwijnen.be opgestart werd door een groot wijnliefhebber die econoom van opleiding is: Peter Lesage.

Zijn grootvader richtte na de Tweede Wereldoorlog een groothandel in voeding op, de NV Lesage (waar topwijnen.be nog altijd deel van uitmaakt). Zijn vader zette die nadien verder. De groothandel verkocht ook wijn aan andere wijnhandelaars en kruideniers, maar eerder in het goedkopere segment.

Peter had vooral een passie voor wijn, en enkele jaren na de eeuwwisseling kon hij een wijnzaak uit Izegem overnemen. Die had zich gespecialiseerd in de topdomeinen van Bordeaux en beschikte over een trouw klantenbestand. Peter besloot om de klassieke distributie vaarwel te zeggen en uitsluitend via het internet te werken, waardoor de prijzen scherper kunnen zijn.

Je vindt er alle topnamen uit Bordeaux, zonder meer het grootste aanbod in België. Maar ook andere Franse wijnstreken zijn sterk vertegenwoordigd. In de loop der jaren breidde Peter zijn aanbod nog verder uit met Italië, Spanje en andere Europese wijnlanden, alsook met landen van de Nieuwe Wereld.

Doordat hij van in het begin op het internet inzette, kan topwijnen.be er prat op gaan de goedkoopste prijzen van België aan te bieden. Daarnaast wordt een vaak vergeten maar belangrijk aspect van de wijnhandel extra goed verzorgd: transport en stockage gebeuren in optimale klimatologische omstandigheden. De levering aan huis wordt al even goed verzorgd.

De top in topwijnen.be slaat niet alleen op de wijnen, maar ook op de service.

 Gegevens
Topwijnen.be
Westvleterenstraat 11
8640 Oostvleteren
tel. 057/40.04.52 - 0496/21.72.61
info@topwijnen.be
www.topwijnen.be