Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Vinsekt

Vinsekt

De specialist van Duitse schuimwijn

Steeds meer wijnhandelaars focussen zich op één wijnland of -regio om zich te onderscheiden. Arne De Bruyne gaat nog een stap verder, hij focust op één enkele wijn: Duitse Sekt. Hij noemt het "een exclusief en uitmuntend alternatief voor de betere champagne". En gelijk heeft hij.

Arne De Bruyne werkt in de IT-wereld. Maar zijn passie voor wijn dreef hem naar de gereputeerde cursussen van de Wine & Spirit Education Trust (WSET), waar hij het hoogste diploma behaalde. Intussen geeft hij er zelfs les.

Naast de theorie wilde hij ook de praktijk ervaren: in 2019 richtte hij zijn wijnhandel op onder de naam Vinsekt. Voor 100% gericht op de wijn die hem als liefhebber en kenner al meermaals had verrast en verrukt.

Sekt en champagne hebben historisch veel met elkaar te maken, er was een grote uitwisseling van kennis en handel tussen Duitsland en Champagne. Getuige daarvan zijn vele champagnehuizen met Duitse namen als Bollinger, Deutz, Mumm en Krug.
Ook klimatologisch hebben Duitsland en Champagne veel gemeen: beide hebben een koel klimaat dat zeer geschikt is voor de productie van lichte wijnen met hoge zuren, ideaal als basis voor schuimwijn.

Intussen heeft Arne De Bruyne al menige reis naar de Duitse wijnregio's achter de rug. En hij slaagde er al in topdomeinen te overtuigen zoals Schloss Vaux, Griesel, Barth, Bamberger, Krack en Reichsrat Von Buhl.

Alleen al die namen tonen aan dat Arne De Bruyne niets te maken wil hebben met de zoete industriële Sekt die ook in Duitsland bestaat. Hij gaat alleen voor de hoogste kwaliteit, waarmee Sekt het niveau van topchampagne haalt. Maar tegen een beduidend lagere prijs.

Wat Duitsland nog extra boeiend maakt, is dat voor Sekt niet alleen chardonnay, pinot noir en pinot meunier gebruikt worden zoals in Champagne, maar ook riesling, wat tot een ander en uniek palet van geuren en smaken leidt.

Even uniek als deze invoerder, die van één enkele schuimwijn zijn specialiteit heeft gemaakt.

Vinsekt heeft een tijdelijke winkel geopend waar je Sekt kan kopen en proeven. Open van maandag tot vrijdag van 15 tot 19 u., en op zaterdag van 11 tot 18 u.Gegevens
Vinsekt
Kasteelpleinstraat 75
2000 Antwerpen
tel. 0486/13.65.40
arne@vinsekt.be
www.vinsekt.be