Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Ontdek de nieuwe generatie wijnmakers van Spanje

31 januari 2022

Ontdek de nieuwe generatie wijnmakers van Spanje


Beste wijnliefhebber

2021 was alweer geen gewoon jaar.

De eerste 6 maanden van het jaar hebben we gebruikgemaakt van de sluiting van de horeca om ons aanbod grondig onder de loep te nemen.

Waar is de tijd dat Roda nog een beginnende en kleine boutique winery was in 1995… Vandaag is het één van onze meest bekende en emblematische wijndomeinen en is het alsof ze altijd bestaan hebben.

En zo zijn er nog wel een 20 à 30-tal domeinen op te noemen : stuk voor stuk stonden wij 25 jaar geleden mee aan de basis en waren wij vaak het eerste land waarnaar geëxporteerd werd.

Zo vertegenwoordigen wij vandaag zowat alle pioniers van de Spaanse wijnwereld. Bijna allemaal grote namen intussen; en 25 jaar ouder!
 
Sinds een aantal jaren is er echter een jonge generatie actief in zowat elke regio van Spanje met een enorme wijncultuur.

Hun leermeesters zijn vooral Dani Landi en Raúl Pérez. Zij zijn zowat de Spaanse wijngoeroes van de laatste jaren. Na lange gesprekken met zowel Dani als Raúl, hebben we een shortlist gemaakt met de meest beloftevolle jonge wijnmakers. Bijna altijd kleine wijndomeinen, met kleine producties, veel wijncultuur en non-interventionistische filosofie. Hopelijk staan zij in 10 à 20 jaar waar onze pioniers vandaag staan.

ONTDEK DE NIEUWE GENERATIE WIJNMAKERS HIER
 
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be