Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wie is de queen van Priorat?

15 juni 2024

Wie is de queen van Priorat?


Ester Nin, de queen van Priorat.
Planetes clàssic: 96/100!!

Ester is echt wel hét succesverhaal in Priorat. Eerst was ze oenologe bij Enric Soler waar ze de schitterende witte wijn NUN lanceerde (zo leerde ik haar ook kennen) en daarna haalde ze als wijnmaakster van Clos Erasmuszowaar 4x de perfecte score van 100/100 met haar Clos Erasmus.

2 jaar geleden kreeg ze deze perfecte score dan ook eindelijk voor haar eigen wijn van het kleine domein dat ze samen met haar man Carles en zijn zoon Andreu runt in Porrera ‘familia Nin i Ortiz’. 

Ze maakt het allemaal waar: elegante doch Mediterrane en krachtige rode wijn, met die hints van leisteen waarop de oude wijnstokken Garnatxa en Carinyena groeien.
Sedert het begin werkt Ester volledig in biodynamie. En met succes: 2 zomers geleden scoorde ze met haar topwijnen 100/100, 99/100 en 98/100!

Voor mij is echter haar beste wijn de Planetes. Die heet sinds 2019 “Clàssic”. Want dat is het ook: een klassieker uit Priorat, die volledig het leisteen terroir weerspiegelt van haar prachtige biodynamische wijngaarden. Ze werkt ook enkel met de “klassieke” bedruiving: Grenache en Carignan.

Bovendien nog aan betaalbare prijzen – toch zeker volgens Priorat normen.

KLIK HIER
Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 Zoek2024