Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Magnus

Magnus

Gevestigde waarde met groot en evenwichtig gamma

Deze wijninvoerder is een betrouwbare gevestigde waarde die met zijn wereldwijde selectie al vele jaren de wijnliefhebbers weet te overtuigen.

Het gamma is evenwichtig opgebouwd, en wijst op mensen die hun vak kennen. Een belangrijke plaats wordt ingenomen door wijnen die op een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit mikken.
Dat was van bij de aanvang trouwens de filosofie van Patrick Magnus, die in 1984 deze invoerzaak oprichtte. Na verloop van tijd kwam zijn broer erbij. Door enkele overnames (onder meer van de bekende invoerder Cavens) werden ze een van de grootste wijninvoerders van het land. Eind 2023 werd Magnus overgenomen door de groep Cinoco, maar de zaak gaat verder onder dezelfde naam.

Bepaald indrukwekkend is het uitgebreide aanbod van bordeauxwijnen: van minder bekende domeinen die voor een redelijke prijs prima kwaliteit bieden, tot de beroemdste en duurste grands crus classés.
Maar ook in de andere wijnstreken en -landen vind je bekende namen. Zoals Drouhin en Ropiteau in Bourgogne, Georges Duboeuf in Beaujolais, Les Producteurs de Plaimont in het Franse zuidwesten (een van de beste wijncoöperaties van Frankrijk), Domaine de Fondrèche in Côtes du Ventoux en Château Grande Cassagne in Costières de Nîmes (twee domeinen met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit) en de toppers Clos du Mont-Olivet en Le Vieux Donjon in Châteauneuf-du-Pape. Verder komen in Europa ook Italië, Spanje en Portugal aan bod.

In de Nieuwe Wereld springen Altos Las Hormigas en Santa Julia uit Argentinië in het oog (prima malbec), Penfold's uit Australië (een van de oudste en grootste domeinen die een consistente kwaliteit weet te bieden) en enkele topdomeinen uit de Verenigde Staten.

Bij Magnus kan je ook altijd terecht voor interessant geprijsde oudere jaargangen.

Magnus heeft ook een vestiging in de Bisschoppenhoflaan 575, 2100 Deurne, en twee winkels: op het Monseigneur Ladeuzeplein 22 te 3000 Leuven, en op de Leuvensesteenweg 474 te 1930 Zaventem.
 
Gegevens
Magnus
Mechelsesteenweg 313
2550 Kontich
03/326.55.33
www.magnuswijnen.be