Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Pura Passione

Pura Passione

Pure passie voor Piemonte

”La vita è troppo breve per mangiare e bere male”: het leven is te kort om slecht te eten en te drinken.

Met deze levenswijsheid in gedachten ging Annick Boel - De Wilde al vele jaren op vakantie naar Piemonte. Niet alleen omdat het een van de mooiste wijnstreken ter wereld is, maar ook omdat de wijnen en het eten er zo goed zijn. Het idee groeide dan ook om het beste van deze regio naar haar eigen Waasland te halen.

Annick zag het niet, zoals sommigen, meteen groot: ze wilde het integendeel bewust kleinschalig houden. Kleinschalig zoals de wijnbouwers in Piemonte die ze selecteert. En die hun wijnen verkopen zoals zij dat doet: vanuit de huiskamer.

In haar gezellige huiskamerboetiek ontvangt Annick haar klanten, en organiseert ze haar jaarlijkse degustaties, alsook kleinere, persoonlijke proeverijen.

Met plezier maakt ze daarbij enkele Piemontese antipasti klaar, bereid met de voedingsproducten die ze eveneens invoert: olijfolie, azijn, sauzen, pasta, meel, koffie en dolci.

Annick keert terug naar de basis van de land- en wijnbouw: op mensenmaat, authentiek en persoonlijk. Of zoals ze het zelf samenvat in de naam van haar invoerzaak: met puurheid en passie. Een verademing in deze tijd waarin voeding en wijn vaak draaien om schaalvergroting en snelheid.


De huiskamerboetiek van Annick is open van woensdag tot vrijdag van 14 u. tot 17.30 u., op zaterdag van 10 u. tot 12.30 u., en op andere momenten na afspraak.

Daarnaast kan je via mail en de webshop bestellen, een thuislevering is mogelijk tegen betaling van een kleine bijdrage.
Gegevens
Pura Passione
Eekhoornstraat 35
9100 Sint-Niklaas
tel. 0479 93 04 30
info@purapassione.be
www.purapassione.be