Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Xpertvinum

Xpertvinum

Vier enthousiaste wijnfanaten kiezen voor Spanje

Drie enthousiaste wijnfanaten - Jan Verbruggen, Mil Demessemaekers en Miel Dons - richtten in 2004 deze wijnimportzaak op, hoofdzakelijk gericht op Spanje. Later kwam er nog een vierde aandeelhouder bij, Wim Dons.

Het jonge bedrijf heeft dynamisme te over. Xpertvinum groeide snel, met meer wijnen in de catalogus, meer klanten en een nieuw magazijn in de omgeving van Mechelen.

In Spanje heb je niet - zoals in Bordeaux en Bourgogne - de verplichting om elk jaar de wijnen van een bepaald domein af te nemen. Daar maakt Xpertvinum gebruik van: zo kunnen ze elke wijn van elke jaargang streng evalueren en pas kopen als hij beantwoordt aan hun criteria. Daarbij wordt de verhouding tussen kwaliteit en prijs altijd in het oog gehouden.

De vier wijnliefhebbers ontwikkelden ook een concept van "home-tastings". Op aanvraag komen ze bij je thuis om een achttal wijnen voor te stellen, in overeenstemming met je wensen. Alle wijnen worden in gezelschap toegelicht en besproken: de regio, de bodega, het wijnmaakproces, de druivenrassen, de geschiedenis ... Voor wijnen, glazen, koelemmers en documentatie wordt door Xpertvinum gezorgd.


 

 Gegevens
Xpertvinum
Leest Dorp 9
2811 Leest (Mechelen)
015/20.00.61 - 0498/50.50.08
info@xpertvinum.be
www.xpertvinum.be