Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Ch‚teaux Vini

Ch‚teaux Vini

Een passie voor Frankrijk en ItaliŽ

Vroeger had Bart Rogiers een restaurant in Asse. Het was klein en eenvoudig, maar je kon er lekker eten. En vooral: je kon er prima wijn drinken. Want toen had Bart Rogiers al duidelijk een grote liefde voor wijn.

Het was dan ook geen verrassing dat Bart wijnen begon in te voeren. Terwijl hij nog zijn restaurant had, stampte hij een eigen invoerzaak uit de grond, die zich aanvankelijk vooral op Franse wijnen en nadien ook op Italiaanse wijnen toelegde.

Uiteindelijk volgde hij zijn hart: hij sloot zijn restaurant en richt zich nu volledig op wijn. Door de naam "Châteaux Vini" wil hij zich vooral profileren als specialist van Italiaanse wijn. Maar ook Frankrijk is nog steeds vertegenwoordigd met mooie domeinen, en er zijn ook andere wijnlanden uit Europa en de Nieuwe Wereld bijgekomen.

Bart spant er zich ook voor in om speciale, exclusieve wijnen te hebben. Zo verdeelt hij in België de wijnen van het Italiaanse domein van de voormalige popster Sting, en de wijnen van de bekende VLD-politicus Karel De Gucht.

In 2017 nam Châteaux Vini de invoerzaak Cooreman over, gekend om zijn specialisatie in Franse wijnen. Voorlopig blijven beide invoerzaken naast elkaar bestaan, maar het is duidelijk dat ze heel complementair zijn. Met beide samen kan eigenaar Bart Rogiers nu zowel uit Italië als uit Frankrijk een sterk gamma aanbieden. Gegevens
Ch‚teaux Vini
Hendrik Van den Eedestraat 30
1702 Groot-Bijgaarden
tel. 02/466.72.17 of 0476/58.02.35
bart.rogiers@telenet.be
www.chateauxvini.be