Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Kwaliteitswijnen Boutelegier

Kwaliteitswijnen Boutelegier

Kwaliteit, niets dan kwaliteit, op elke bladzijde van de catalogus

Al van jongsaf werd Olivier Boutelegier ondergedompeld in een sfeer van wijnpassie en wijnkennis. Zijn vader is immers een groot wijnliefhebber, een gepassioneerde en gecultiveerde man die wijn in al zijn historische, culturele, technische en zintuiglijke facetten kent en ervan geniet. Hij kent dan ook in vele streken de beste wijnbouwers, en heeft een privé-wijnkelder aangelegd die zijn gelijke niet kent in Vlaanderen.

Olivier kreeg dat allemaal als het ware met de paplepel mee. En het stond bijgevolg in de sterren geschreven dat daar ooit een invoerzaak van moest komen. Te meer daar zijn vader doorheen al die jaren hechte contacten en vaak zelfs vriendschapsbanden heeft opgebouwd met topwijnbouwers. Zodat je vandaag in de catalogus van Boutelegier namen kan vinden waar je in normale omstandigheden moeilijk aan geraakt.

Olivier en zijn echtgenote hebben een duidelijke filosofie waar ze zich aan houden: niet de kwantiteit, maar de kwaliteit telt. Zoals dat ook in de wijngaard zou moeten zijn. Ze streven niet naar de meest uitgebreide, maar wel naar de inhoudelijk sterkste catalogus. En daar zijn ze in geslaagd. Welke wijnstreek je ook aanklikt, altijd kom je er de beste wijnbouwers tegen, zij die wijnen met persoonlijkheid en karakter maken.

Wijn is mensenwerk, dat weet Olivier maar al te goed. Vandaar dat hij erop staat elk domein waarmee hij werkt minstens één keer per jaar te bezoeken. Zo behoudt hij een sterke relatie met zijn wijnbouwers en kan hij zijn klanten een constante kwaliteit garanderen. Boutelegier biedt alleen wijn van rechtstreekse import aan, en zorgt voor optimale transport- en bewaarcondities.

De winkel van Boutelegier is open van woensdag tot en met vrijdag van 14 tot 18 u., op zaterdag van 10 tot 12.30 u. en van 14 tot 18 u, of op afspraak.Gegevens
Kwaliteitswijnen Boutelegier
Baron Ruzettelaan119
8310Assebroek
tel. 0477 60 70 97
info@boutelegier.be
www.boutelegier.be