| Laat me het even uitleggen:
Deze witte Rioja (want daar gaat het over) is een blend van in totaal 3 mini-wijngaardjes van samen 0,8 ha. Het gaat om 4 verschillende druiven die in een blend samengaan, maar waarbij de oogst sterk verschilt van jaar tot jaar. De enige manier om een aanvaardbare hoeveelheid te maken is om verschillende jaren samen te blenden. Op die manier krijgen we ook een “huisstijl” witte topwijn, waarbij zowel de variëteit als het terroir bepalend is voor de blend.
De laatste Chocolate heet dan ook “Chocolate nr 4” en is een coupage van 25% Viura, 5% Malvasía, 35% Garnacha blanca, 35% Maturana blanca.
De wijngaarden liggen verspreid over Rioja Alavesa, tussen Villabuena en Laguardia, dus het Baskische gedeelte van Rioja. Dit is ook het hoogste gedeelte, met wijngaarden tussen 5 à 600m.
De wijn krijgt een élevage zowel in eikenhouten fouders van 500 liter als in traditionele eikenhouten barriques van 225 l. |