Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

De Spaanse cultwijnen van Envinate: hoge scores, goedkope prijzen

31 oktober 2020

De Spaanse cultwijnen van Envinate: hoge scores, goedkope prijzen


De wijnen van Envinate verschenen nog nooit op een wijndegustatie bij ons. En daar zijn verschillende redenen voor.

De wijnen zelf zijn intussen zeer bekend en absoluut cult wereldwijd. Wij importeren dit domein immers al sedert 3 jaar, maar zo goed als al hun wijnen waren meestal al gereserveerd voor de betere restaurants en dito sommeliers.
 
De hoeveelheden die gemaakt worden zijn vaak zeer beperkt. Hun manier van werken : het vinifiëren van kleine percelen, waardoor elke wijn slechts heel beperkt beschikbaar is. Alles wordt vanzelfsprekend bio gedaan. Anderen noemen dit “natuurlijke wijnen”.
 
De prijs : deze wijnen zijn absoluut NIET duur. Voor één keer mag het ook ’s goed nieuws zijn : de scores zijn torenhoog, de prijzen zijn goedkoop tot redelijk. Wie doet beter ?
 
De scores : dit zijn absolute topscoorders bij R. Parker met scores van 99 naar beneden.
De hoge scores zijn er intussen al uit, maar wij hebben nog wel wat flesjes die niet duur zijn en toch 97/100 scoorden… én een aantal zijn nieuw binnen en nog niet gescoord. Het is dus de moment om ze nu te kopen vooraleer iedereen er opvliegt.
Gevolg : meestal alles uitverkocht voor de wijnen binnenkomen. Ze kunnen dan ook niet geproefd worden op onze halfjaarlijkse tastings.

Ziehier één groot Corona-voordeel : de restaurants zijn een hele tijd gesloten geweest, waardoor er dit jaar veel minder behoefte was aan deze wijnen bij de sommeliers.
Dus kunnen wij u nu in beperkte hoeveelheden nog deze wijnen aanbieden; allemaal binnengekomen in de loop van de maand september.
 
Envinate is een groep van 4 vrienden/wijnmakers die topwijnen maken over verschillende terroirs in Spanje : Tenerife, Galicia en Almansa. Hun stijl is onmiskenbaar : zeer delicaat, verfijnd en met een freaky kantje…

KLIK HIERInvoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be