Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Bulles Fines, Champagnes & Mousserende Wijnen

Bulles Fines, Champagnes & Mousserende Wijnen

Uit liefde voor de bubbels

Carine Cavens en Ronny Das staan beiden in het onderwijs, maar zijn ook fervente wijnliefhebbers. Al vele jaren zijn ze actief lid van de Kempische Wijngilde en ze volgden meerdere wijncursussen. In 2012 kwam daar een eigen invoerzaak van. Waarbij ze zich toeleggen op één type van wijn: schuimwijn. Maar wel uit alle landen en streken.

"Als onderwijzer weten we hoe we onze kennis en ervaring kunnen delen met anderen", zegt Ronny daarover, "En dat willen we nu doen met schuimwijn. Omdat het de wijn bij uitstek is die van elk moment een feest maakt."

De vonk sloeg over toen Carine en Ronny champagnemaker Pascal Redon ontmoetten. Die ontkurkte trots zijn millésimé 2005 en zei, bij het inschenken van de champagne: "Ce sont des bulles fines". Meteen was de naam van hun invoerzaak gevonden.

Vooral eenvoudige boeren en kleinschalige bedrijven wekken hun belangstelling, mensen die met hart en ziel een familietraditie verder zetten en met hun vakmanschap prachtige schuimwijnen maken. Ze gaan daarvoor ter plaatse omdat ze de wijnbouwer willen ontmoeten in zijn wijngaard en zijn wijnkelder.

De schuimwijnen die ze kiezen, hoeven bovendien niet elk jaar hetzelfde te smaken, zoals bij de commerciële merken. Want schuimwijn is voor hen een wijn die het terroir en de jaargang mag - en zelfs moet - weerspiegelen.

Carine en Ronny vinden ook dat schuimwijn veel meer is dan een aperitief, het is een smaakmaker bij vele gerechten. Vandaar dat ze een assortiment hebben opgebouwd met schuimwijnen voor elke gelegenheid: van aperitief tot maaltijdbegeleider, van zomers terras tot plechtig feest. Uiteraard zijn daar champagnes bij, maar ook cava, prosecco, crémant en Sekt.

"De herkomst is niet belangrijk, alleen de kwaliteit telt", besluit Carine.

  Gegevens
Bulles Fines, Champagnes & Mousserende Wijnen
Steenweg op Turnhout 80
2330 Merksplas
tel. 0487 47 13 24
bullesfines@gmail.com
www.champagnebullesfines.be