Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

De kans om de Hongaarse wijnen te leren kennen

19 juni 2021

De kans om de Hongaarse wijnen te leren kennen


Degustatie van Hongaarse wijnen: zondag 20 juni van 10-18 u met inschrijvingen via de website

Het verhaal van Emanuel Van Melkebeke begon in 1996, toen hij als student in de voedingsleer deelnam aan een uitwisselingsproject tussen de Universiteit van Gent en van Boedapest. Voor zijn zijn thesis verdiepte hij zich in de Hongaarse wijnbouw, en bouwde daardoor een netwerk van vele interessante contacten op.

Na het behalen van zijn diploma wilde hij absoluut terug naar Hongarije. Hij vertrok eind 1997 en bleef er vier jaar. Tijd genoeg om de Hongaarse wijnwereld grondig te leren kennen. Tussendoor behaalde hiij ook zijn diploma van wijnbouwer waardoor hij de wijnwereld nog beter begrijpt en er de beste wijnen kan uitkiezen.

Nu was het moment gekomen om die ervaring met de Belgische wijnliefhebbers te delen, en hij richtte een eigen invoerzaak op, volledig in het teken van de Hongaarse wijnen. Hij besloot zich te richten op kleinere familiebedrijven met liefde voor het vak, en op wijnen van lokale druivenrassen zoals furmint en kékfrankos.

"Hongarije is een fascinerend wijnland", zegt Emanuel, "De wijnbouw bestaat er al meer dan 2.000 jaar en is enorm gevarieerd."







Invoerder
Roi des Rois
Wellingstraat 12
9070 Heusden
tel. 0472/76.92.79

 



Zoek



2024