Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Nieuw: de cultwijnen van Verónica Ortega in Spanje

30 juni 2021

Nieuw: de cultwijnen van Verónica Ortega in Spanje


Verónica Ortega

Het nieuwste domein in onze portfolio!


We ontmoetten haar voor de eerste keer in Valtuille de Abajo bij Raúl Pérez. Ze was toen nog aan de slag was als oenologe in de noordelijke Rhône-vallei. En net daarvoor had ze een heel seizoen bij Romanée-Conti en Comte Armand gewerkt. Dus als er iemand in Spanje iets wist van Pinot Noir en Syrah, dan was het Verónica wel!
Ze was toen al in de leer bij Raúl Pérez, wiens naam op dat moment nog niet zoveel weerklank had als vandaag. Hij had haar helemaal overtuigd van het potentieel van de Mencía in Bierzo. In 2010 maakte ze hier dan ook haar eerste wijn 'Roc'.
Het kan verkeren: Verónica is immers afkomstig uit Cádiz, in het zuiden van Andalucía. Nochtans is ze helemaal verknocht aan de Bierzo-streek in Noord-Spanje en vooral aan het Atlantische karakter van de regio. Voor haar is de Mencía de meest versatiele Spaanse druif; net zoals Pinot Noir past deze variëteit zich aan aan haar terroir. Dit heeft ze dan ook uitstekend vertaald in haar fantastische wijnen!
 
Ze werkt slechts op 5 ha en heeft een zeer beperkte productie. Wij hebben nu voor de eerste keer haar wijnen binnen, die intussen vooral in de US helemaal cult zijn geworden. Raúl Pérez en Ricardo Palacios van dé 2 topdomeinen uit Bierzo zijn nog steeds haar mentors en dat merk je ook zeer goed aan haar wijnen.
 
Haar basiswijn 'Quite' is een fantastische instapper indien u kennis wilt maken met de geniale Mencía-druif.
De 'Roc' en 'Cobrana' zijn premier cru’s die beperkt zijn. Maximum 12 flessen per klant. Tegen volgende winter komen ook haar (nog beperktere) witte wijnen binnen.
Het kan niet anders of deze wijnen scoren stuk voor stuk zeer hoog.

KLIK HIER




Invoerder
La Buena Vida
Verlipark, Unit B.1.26, Lichtstraat z/n
2400 Mol
tel. 014/45.13.03
info@labuenavida.be
www.labuenavida.be

 



Zoek



2024