Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Legendarische premier cru uit Pommard nu in primeur

28 februari 2020

Legendarische premier cru uit Pommard nu in primeur


CLOS DE LA COMMARAINE ‘MONOPOLE’ POMMARD 1ER CRU 2018
 
Ik ben enorm vereerd U deze grote Bourgogne in exclusiviteit te kunnen aanbieden !
 
Clos de la Commaraine, een wijngaard van 3.75ha Premier Cru “Monopole” in Pommard, is al lang een soort van slapende reus. Destijds geklasseerd in Lavalle's classificatie uit 1855 als een Première Cuvée, is het enorme potentieel van deze wijngaard altijd al bekend geweest.
 
Oorspronkelijk eigendom van de familie Jaboulet-Vercherre, en gedurende een hele tijd ‘ambitieloos’ gevinifieerd en op de markt gebracht door Louis Jadot, werd het in 2017 gekocht door Harvard Prof Denise Dupré en Mark Nunelly, voormalig directeur van een investeringsfonds, met de ambitie om deze Cru in in zijn oude glorie te herstellen en er een van de grote Premiers Crus van de Côte de Beaune van te maken.
 
De eerste en meest cruciale stap die zij hebben gezet, was Comte Louis-Michel Liger-Belair (La Romanée) als wijnmaker aan te stellen. Louis-Michel heeft de vrije hand in het hele proces, beginnend in de wijngaard, die op termijn volledig zal worden omgezet naar biodynamische wijnbouw.
 
Eerste millésime onder zijn controle is dus 2018 – de stijl van de wijn doet helemaal niet aan Pommard denken, maar eerder aan een Grand Cru  uit Vosne-Romanée: subtiel, ragfijn, complex en super elegant. Helemaal Comte Liger-Belair dus. Een spannende debuut én een spannend nieuw hoofdstuk voor deze grote Cru !


PRIMEURAANBOD CLOS DE LA COMMARAINE MILLESIME 2018:

TER BEVESTIGING ONTVANGT U EEN FACTUUR  BETAALBAAR VÓÓR 28 FEBRUARI 2020.

WIJNEN BESCHIKBAAR MAART 2020.
AFHALING IN ONS BEDRIJF TE 9100 NIEUWKERKEN-WAAS VÓÓR JUNI 2020.
VOOR VERZENDING GELDEN ONZE PAKKETTARIEVEN EN KOMEN EXTRA ALS SUPPLEMENT.

 
Prijzen BTWI per fles van 0.75 L, tenzij anders vermeld, onder voorbehoud en behoudens verkoop. Prijzen gelden enkel voor afhaling, voor verzending komt er een supplement bij. Aanbod geldig tot 28 Februari of tot uitputting voorraad. Beperkte allocatie.



Invoerder
Vinesse
KMO-zone Heihoek - Anthonis De Jonghestraat 20B
9100 Nieuwkerken-Waas (Sint-Niklaas)
03/711.32.22

 



Zoek



2024