Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Sicilië komt naar Asse

van 30 november tot en met 02 december 2018

Sicilië komt naar Asse


Beste wijnliefhebbers, beste vrienden,

Decanto heeft een welbepaalde missie: natuurlijke en kwalitatieve wijnen promoten van kleinschalige, Italiaanse wijnbouwers. En hoe kan dat beter dan met een gezellig degustatieweekend? Neem alvast de agenda bij de hand om dit niet-te-missen wijnevent te noteren.

Op vrijdagavond 30 november van 16u tot 21u starten we met een nocturne in Decanto. Ook op zaterdagnamiddag 1 december en zondagnamiddag 2 december kunnen jullie komen proeven in de wijnwinkel, telkens van 14u tot 20u.

Deze editie zetten we I Custodi delle vigne dell’Etna in de kijker. Dit beloftevolle wijnhuis maakt bijzondere wijnen op de flanken van Europa’s hoogste vulkaan. Massimo Ruffino en Thomas Schuster van I Custodi reizen naar Asse om jullie over hun Etna te vertellen. Zij staan te popelen om jullie het schitterende oogstjaar 2016 in wit, rosato en rood te laten proeven, alsook enkele uitmuntende oudere jaargangen.

Daarnaast openen we een uitgelezen selectie van klassevolle schuimwijnen, verrassende dagdagelijkse wijnen en expressieve cru’s van wereldniveau. Op heel wat van deze wijnen geniet u gedurende het degustatieweekend van een denderende promotie.

In de kijker:
I Custodi delle vigne dell'Etna

Ze noemen zichzelf I Custodi delle Vigne dell’Etna: de bewaarders van wijnbouw op de vulkaan Etna. Deze taak nemen ze vrij letterlijk op. Met als mentor Salvo Foti, een bevlogen oenoloog en agronoom gespecialiseerd in Siciliaanse druivensoorten, trachten ze de lokale, ambachtelijke wijnbouwmethoden in leven te houden. Dit betekent wijngaarden in terrasvorm met handmatig geplaatste muurtjes van lavasteen. Het betekent ook een typische teelvorm van druivenstokken die elk aan een afzonderlijke paal van kastanjehout zijn bevestigd. Evident is een focus op gekende en minder gekende lokale druivensoorten. Maar het betekent in de eerste plaats een groep van gepassioneerde lokale wijnbouwers die elke avond afgepeigerd, maar trots op het verrichte werk gaan slapen.

Het terroir van de Etna is erg bijzonder: de vulkanische bodem, de hoogte van la Muntagna, de Siciliaanse zon en de koude nachten. Dit trachten I Custodi naar hun wijnen te vertalen. Het resultaat zijn stuk voor stuk heel aparte, maar bijzonder verfijnde interpretaties van één Europa's meest unieke terroirs.

Eindejaarsgeschenken

Wie familie, vrienden, klanten, werknemers of relaties wil bedanken met stijlvolle en originele wijngeschenken, vindt in Decanto een waardevolle partner. Naast deskundig wijnadvies, rekening houdend met uw wensen en budget, bieden we ook stijlvolle verpakkingen op maat. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.



Invoerder
Decanto
Brusselsesteenweg 137
1730 Asse
tel. 0477 83 07 26

 



Zoek



2024