Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Unieke tasting dinners en degustaties in Roeselare

van 12 oktober tot en met 14 oktober 2018

Unieke tasting dinners en degustaties in Roeselare


Beste Klant,
Beste Wijnliefhebber,
 
 
In het weekend van 13 en 14 oktober ontvangen wij in Roeselare  15  gerenommeerde wijndomeinen die persoonlijk hun wijnen aan u zullen voorstellen.
Noteer alvast die data want het is dan ook verkiezingsweekend.
 Het gedetailleerd programma van onze open fles dagen kan u begin oktober lezen in het nieuwe Wijnkrantje of op onze website www.wijnhuisvandenbulcke.be
 
Wij informeren u nu reeds over twee unieke Wine Tasting Dinners die wij organiseren bij Ristorante Marina en Restaurant Schatteman.

Op vrijdagavond  12 oktober zijn wij met 4 Italiaanse topdomeinen te gast bij Ristorante Marina in Oostende voor een Italian Wine Tasting Dinner.
Ristorante Marina is een icoon van de Italiaanse Gastronomie in België.
Vida Acquaro zorgde de voorbije jaren voor een ware revival. Op het einde van het jaar verhuist het restaurant naar een nieuw pand aan de Oosteroever, maar ondertussen  kunnen wij aan de  Albert I-Promenade blijven genieten van de fijnste Italiaanse bereidingen.
Vida  en haar team brengen een degustatiemenu met vooral signatuurgerechten, waarvan enkele met zwarte truffel.
 
Burrata - Gekarameliseerde vijg - Valtellina Speck
Carpaccio van wilde tonijn  - Zwarte truffel
Langoestinestaartjes - Erwten - Gnocchi
Orecchiette - Raapsteel - Piment - Look
Hertensteak - Groene kool - Pancetta - Polenta
Pecorino - Honing - Zwarte truffel
Ananas - Kokos - Millefeuille
 
Daarbij proeft u een ruime selectie van de betere wijnen van de aanwezige top-domeinen, met hun deskundige uitleg  erbij :
 - Cantina Kurtatsch uit Alto Adige, steile wijngaarden in de grensregio met Oostenrijk
 - Badia a Coltibuono uit Toscanië, met de meest authentieke  Chianti Classico
 - Carvinea uit Puglia, met o.a. Primitivo, Negroamaro en Ottavianello
 - Assuli van de familie Caruso uit Sicilië met hun bekroonde Grillo, Perricone  en Nero d’Avola
 
Door een gemeenschappelijke inspanning van Ristorante Marina en Wijnhuis Vanden Bulcke blijft de prijs beperkt tot 100 Euro pp all-in.
Tijdig reserveren is dan ook de boodschap.
Reserveer rechtstreeks bij Ristorante Marina :   telefonisch op  059 70 35 56 , per mail op  info@resto-marina.be  of via de website  www.resto-marina.be
Aanvang tussen 19u30 en 20 uur.


Op Zondagavond 14 oktober
zijn wij met meer dan 10 wijndomeinen te gast bij Restaurant Schatteman in Hertsberge.
Wij mochten de vorige jaren al kennismaken met de intense smaken uit de elegante en seizoensgebonden keuken van Gregory Schatteman, en dit jaar heeft hij nog een tandje bijgezet.
Gastvrouw en Sommelier Marieke is daarbij steeds op zoek naar verfijnde en originele wijnen.
 
Na het assortiment amuses bij het Champagne Grand Cru-aperitief, wordt een 6-gangenmenu opgebouwd rond de volgende ingrediënten :
v  Rog in het zuur met olijf, koolrabi & jus van hazelnoot
v  Caspian Tradition Caviaar "Royal Select" , aardappel en Champagne saus
v  Gelakte paling met linzen, pittige appel en bouillon van knolselder
v  Wilde eend, bloemkoolbrioche, dooierzwam & cassissaus
v  Bereiding met époisses kaas & verjus
v  Donkere chocolade, olijfolie & karamel
Wij sluiten af met koffie of thee en zoetigheden.
 
Naast de 4 bovenvermelde  Italiaanse domeinen zullen ook nog volgende wijnmakers hun wijnen persoonlijk voorstellen :
 
- Baron Dauvergne, Grand Cru Champagne uit de gemeente Bouzy
- Château Villars, van topwijnmaker Thierry Gaudrie uit Fronsac
- Château Dutruch Grand-Poujeaux, wellicht de beste Moulis in 2016.
- Cheval Quancard, négociant en eigenaar in Bordeaux
- Chateau Montdoyen, cultdomein uit Bergerac en Monbazillac
- Vins de Vienne, met topwijnen uit de Noordelijke Rhône
- Vignobles Famille Deroose, bekroonde Belgische wijnboer in Corbières-Languedoc
- Vins la Botera, uit Terra Alta in het zuiden van Catalonië
             
Door een gemeenschappelijke inspanning van Restaurant Schatteman en Wijnhuis Vanden Bulcke blijft de prijs beperkt tot 125 Euro pp all-in.
Tijdig reserveren is dan ook de boodschap.
Reserveer rechtstreeks bij Restaurant Schatteman :   telefonisch op  050 27 80 51  of per mail op  info@restaurantschatteman.be  
Aanvang om 19 uur stipt.
 
Openflesdagen van 13 tot 20 oktober
Uiteraard kan u de wijnen van de domeinen ook uitgebreid proeven tijdens de open fles dagen in onze kelders te Roeselare.  Zaterdag 13 & zondag 14 oktober van 10 tot 18 uur doorlopend met de deskundige commentaar van de domeinen. Op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 oktober (van 14 tot 18u30) en op zaterdag 20 oktober van 10 tot 18 uur doorlopend, wordt u door ons eigen team geholpen.
 



Invoerder
Wijnhuis Vanden Bulcke
Hugo Verrieststraat 96
8800 Roeselare
tel. 051/22.47.55
info@wijnhuisvandenbulcke.be
www.wijnhuisvandenbulcke.be