Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Italiaanse wijnen te proeven in Torhout

18 maart 2018

Italiaanse wijnen te proeven in Torhout


Lentedegustatie op zondag 18 maart bij Grappolo, specialist in Italiaanse wijnen.

In restaurant Noord57 in Torhout zullen we u naast enkele nieuwe jaargangen vooral frisse, fruitige wijnen laten proeven voor het voorjaar en de zomer. U zal er tevens enkele topwijnen kunnen proeven van de verschillende domeinen.

NIEUWE TOPPER UIT MONTEFALCO

We zijn verheugd om Azienda Agricola Bocale uit Montefalco aan u te mogen voorstellen. 

Wie is Grappolo?

Ongeveer 20 jaar geleden kreeg Peter Vanhee de wijnmicrobe te pakken. Zoals zovele wijnliefhebbers begon dat in Frankrijk. Maar omdat de familiereizen vooral richting Italië uitgingen, geraakte hij steeds meer gepassioneerd door dat land. Hij ging Italiaans studeren en schoolde zich op oenologisch vlak bij door tal van cursussen, die uiteindelijk leidden tot het diploma van Wereldwijnmeester en het WSET Intermediate Certificate.

In de zomer van 2013 startte hij zijn eigen invoerzaak onder de naam Grappolo. In december 2014 stapte medevennoot, Johan Demuenynck, ook in de zaak. Hij is een Italië-liefhebber, evenzeer gebeten door de wijnmicrobe en al 15 jaar bezig met wijn in verschillende wijnclubs. Samen bouwen zij de zaak verder uit. Op dit ogenblik worden wijnen aangeboden uit de topregio's van Noord-Italië: Piëmonte, Friuli-Venezia-Giulia en Veneto, uit Toscane en verder ook uit Campania, Puglia en Abruzzo. Het gamma zal verder uitgebreid worden met wijnen uit nog andere regio's.

Kwaliteit in de fles, respect voor de natuur en respect voor tradities: dat zijn de drie sleutelbegrippen voor de zaakvoerders van Grappolo. Vandaar dat zij vooral aandacht hebben voor traditionele, meestal kleinere wijnbouwers. Ze zoeken in Italië wijnen met een eigen karakter en een boeiend verhaal. 

Grappolo heeft ook een webshop waarop je wijnen kan bestellen. De afhaling kan gebeuren elke zaterdagvoormiddag tussen 9.30 u. en 12.30 u. Tegelijk heb je dan de mogelijkheid om wijnen te proeven en eventueel een nieuwe bestelling te plaatsen. Andere tijdstippen zijn mogelijk na afspraak.

 

 

 

 

 

Invoerder
Grappolo
Alberic Deleustraat 15
8820 Torhout
tel. 0486/30.64.20 (Peter) - 0477/28.01.56 (Johan)
peter@grappolo.be / johan@grappolo.be
www.grappolo.be

 Zoek2019