Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Biologische en biodynamische wijnen bij de Wijnmakelaarsunie

30 november 2017

Biologische en biodynamische wijnen bij de Wijnmakelaarsunie


"Bio" is duidelijk een trend, biowijnen vinden steeds meer gegadigden.
Bio- en biodynamische wijnboeren hebben liefde en aandacht voor hun wijngaard en geven ruimte aan de volledig natuurlijke wijnbouw.

Wijnmakelaarsunie zou Wijnmakelaarsunie niet zijn als we niet een aantal bio- en biodynamische kwaliteitswijnen in de aanbieding zouden hebben.

Onderstaande wijnen zijn slechts een deel van ons bio-programma.
 
- Domaine Alphonse Mellot - Loire . Domein met naam en faam in Sancerre dat op een rijk gevulde geschiedenis kan terugblikken.
 
- Château Tour des Gendres - Bergerac. Een echt familiebedrijf uit Bergerac, vlak bij Bordeaux.De broers Luc en Jean de Conti runnen het biologische wijnhuis.
 
- Domaine Yves Leccia - Corsica. De 12 ha gesitueerd in de lieux dits E Croce en Partinelone bestaan uit percelen van kalkafzettingen op leisteen, georiënteerd naar het zuidoosten en verantwoordelijk voor minerale wijnen die op de tong weten te beklijven.
 
- Poggio Trevvalle - Toscana. Poggio Trevvalle, dat verwijst naar een kleine heuvel tussen Grosseto en Campagnatico in de Toscaanse Maremma, is het domein van de broers Valle.
 
- Clos Salomon - Bourgogne. De naam Clos Salomon is afgeleid van de gelijknamige familie die reeds wijngaarden in Givry bezaten sinds de 14e eeuw. Vandaag telt de Clos – een heuse cru monopole – 7 ha wijngaarden.





Invoerder

 



Zoek



2024