Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder Bulgaarse Topwijnen

Bulgaarse Topwijnen

De herontdekking van een groot wijnland

Slavi Korchev is geboren en getogen in Bulgarije. Na zijn studies trok hij naar België, waar hij toerisme studeerde. Hier ontdekte hij - als jobstudent in de horeca - zijn passie en neus voor wijn. Samen met de Vlaming Patrick De Bodt besloot hij België te laten kennismaken met de beste wijnen uit zijn geboorteland. Bulgaarse Topwijnen was geboren.

Ook Patrick De Bodt is een grote liefhebber van wijn. Als trainer-consultant in verkoop en communicatie voegt hij zijn professionele kennis en ervaring toe aan Bulgaarse Topwijnen. Onder meer door de opkomst van de Oost-Europese wijnlanden, ziet hij een groot potentieel voor Bulgaarse wijnen in België: "Bulgarije is wellicht het minst bekende wijnland van Oost-Europa, vele wijnliefhebbers kennen de kwaliteit van de Bulgaarse wijnen nog niet. Welnu, we gaan hen verrassen."

"Bulgarije is een land van traditie, maar ook van vernieuwing", zegt Slavi Korchev, "De Bulgaarse wijncultuur heeft een rijk verleden, maar ook een beloftevolle toekomst. Er zijn vele inheemse druiven maar ook internationale druivenrassen. Daarnaast zijn de wijnen nog altijd redelijk van prijs."

Bulgaarse Topwijnen wil de specialist van Bulgarije zijn, en beperkt zich daarom bewust tot wijnen uit dat land. Het feit dat Slavi Korchev de taal spreekt, is uiteraard een groot voordeel. Wijnen worden alleen rechtstreeks ingevoerd vanuit domeinen waarmee hij en De Bodt een persoonlijke relatie hebben. Daarbij wordt gefocust op onafhankelijke en kleinschalige wijnbouwers die het hele proces van druif tot glas zelf begeleiden. Omdat er bij de invoer geen enkele tussenpersoon ingeschakeld wordt, kunnen de prijzen scherp blijven.

Bulgaarse Topwijnen organiseert enkele keren per jaar een degustatie en/of presentatie waarbij je de Bulgaarse wijnen vrijblijvend kan leren kennen. Het is ook mogelijk om de wijnen bij je thuis te ondekken: Bulgaarse Topwijnen komt dan naar je toe. Zin in een wijnreis naar Bulgarije? Ook daarin kan Bulgaarse Topwijnen je helpen.Gegevens
Bulgaarse Topwijnen
Speureweg 23
9830 Sint-Martens-Latem
tel. 0478 49 73 43
info@bulgaarsetopwijnen.be
www.bulgaarsetopwijnen.be