Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Wijninvoerder oenoLogic

oenoLogic

Een logische keuze voor natuurlijke terroirwijnen

In 1984 behaalde Johan Van De Winkel, samen met zijn echtgenote, het diploma wijnkunde en likeurstokerij aan de voedingsschool Elishout in Anderlecht. Al van bij het begin bezochten beiden tijdens hun vakanties wijndomeinen, en ze waren al snel aangetrokken tot wijnen met weinig of geen toegevoegd sulfiet. Toen er in België nog geen sprake was van natuurlijke wijnen, deden Johan en zijn vrouw al hun eerste ontdekkingen.

Vandaag zijn de natuurlijke wijnen helemaal ingeburgerd, en door zijn jarenlange ervaring heeft Johan geleerd de "modieuze" natuurlijke wijnen van de authentieke te onderscheiden. Hij kiest voor die wijnbouwers die echt natuurlijk werken, en tegelijk de expressie van hun terroir naar een hoger en complexer niveau tillen.

Voor Johan is het logisch dat wijnen zonder chemische middelen en zonder kunstmatige manipulatie worden gemaakt, ze worden er lekkerder en gezonder door. Vandaar de naam voor zijn invoerzaak: oenoLogic.

Johan Van De Winkel geeft ook regelmatig voordrachten voor wijnclubs, bedrijven en scholen om hen de echte natuurlijke wijnen te leren kennen.

 Gegevens
oenoLogic
Vinkestraat 15
1981 Hofstade (Zemst)
tel. 015/617.875 - 0495/222.017
info@oenologic.be
www.oenologic.be