Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Het ultieme boek over wijn in België

wijnnieuws

Het ultieme boek over wijn in België

Filip Salmon, groot wijnliefhebber en wijnschrijver, ging samen met een wijnjury van meer dan 20 personen op zoek naar de wijnadressen en wijnfiguren die je zeker niet mag missen in België. En hij vertelt je het verhaal erachter. Het is een echte wijnbijbel van ruim 400 pagina's geworden, met foto's van fotograaf Thomas De Boever.

Het boek vertelt over wijnbars en wijnrestaurants, wijnhandels en wijnproeverijen, wijnevents en wijnclubs, wijnopleidingen en wijnbouwers. België blijkt een ware schatkamer te zijn als het over wijn gaat. Belgen zijn gek van wijn, hebben de lekkerste wijnen ter wereld ter beschikking en het aanbod om ze te proeven, te kopen of er meer over te leren.

In dit boek vind je ruim 200 places to be om wijn te beleven, van Vlaanderen over Brussel en Wallonië, tot diep in de Oostkantons. Letterlijk in elke hoek van ons land blijken er boeiende wijnadressen en kleurrijke wijnliefhebbers te bestaan, die hun passie willen delen als sommelier, wijnverkoper, wijnbouwer of wijnschrijver. Niet zelden gooiden ze hun leven daarvoor om en startten ze een compleet nieuwe carrière. Zoals ondergetekende die je in dit boek vindt op pagina 329 :-)

Wijn (genieten, ontdekken, proeven, beleven) in België, Uitgeverij Davidsfonds
toegevoegd op 15.09.2016