Meer genieten van betere wijn met wijnschrijver Bruno Vanspauwen

Verkoop biowijnen stijgt

wijnnieuws

Verkoop biowijnen stijgt

Steeds meer wijndrinkers kopen biologische wijnen (waarbij geen chemische middelen in de wijngaard worden gebruikt). Op zeven jaar tijd is de verkoop ervan verdubbeld, en de markt groeit met 100 miljoen euro per jaar. In Frankrijk doet nochtans maar 10% van de wijnbouwers aan biologische wijnbouw.

Château Palmer, een grand cru classé uit Margaux, wil in 2017 volledig biodynamisch zijn, wat verder gaat dan de biologische teelt van druiven: er worden ook geen additieven in de wijnkelder gebruikt. Terwijl biodynamie al vaker wordt toegepast in andere Franse wijnstreken, bleef Bordeaux zweren bij de klassieke wijnbouw. Na Château Pontet-Canet uit Pauillac en Château Climens uit Barsac zet nu ook Palmer de stap. Er wordt verwacht dat andere Bordelese domeinen zullen volgen

toegevoegd op 02.05.2015